POLITIKA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

na našoj web stranici

 

1. Općenito

 

1.1 Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naše internetske stranice www.nemetova-prima.hr iznimno nam je važna.

Za zaštitu osobnih podataka na ovoj internetskoj stranici odgovorna Ustanova za zdravstvenu skrb Nemetova-Prima, Nemetova 2, 10000 Zagreb, OIB: 15051150334 kao Voditelj obrade osobnih podataka.

 

1.2 Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ( Uredba EU 2016/679 ) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka ( NN 42/2018 ).

 

1.3 Ova Politika o zaštiti osobnih podataka odnosi se isključivo na web stranicu www.nemetova-prima.hr, a ne i na web stranice koje su linkom povezane i vidljive preko naše web stranice.

 

1.4 Prihvaćanjem ove Politike o zaštiti osobnih podataka klikom prilikom kontakta i/ili narudžbe i/ili ispunjavanja upitnika potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s obradom Vaših osobnih podataka kako ih ova Politika o zaštiti osobnih podataka utvrđuje.

 

2. Sigurnost

Osobne podatke čuvamo u skladu sa našim integriranim standardima sigurnosti, a gdje je to primjenjivo, koristimo kriptografske metode zaštite podataka te unapređujemo sigurnosne mjere u svrhu sprječavanja povrede osobnih podataka ispitanika.

Ne dopuštamo neovlašteno prikupljanje, obradu ili korištenje osobnih podataka te primjenjujemo pravilo ograničavanja pristupa podacima samo na one podatke koji su potrebni za pružanje pojedine usluge, sukladno našim internim odlukama.

Osobne podatke štitimo od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene te gubitka neovisno od toga da li su isti pohranjeni u papirnatom ili elektroničkom obliku.

 

3. Obrada osobnih podataka

3.1 Obrađujemo osobne podatke koje na našoj web stranici unosite samostalno. Podaci se prikupljaju kroz dostupne web forme za ispunjavanje anketa, kviza, upitnika te kontakt s našim radnicima. Obrada osobnih podataka nužna je za pružanje naših usluga putem web stranice.

 

3.2 Podatke koje obrađujemo putem naše web stranice

 

3.2.1 U svrhu ispunjenja obrasca za kontakt i narudžbe za termin prilikom slanja kontaktnog obrasca obrađuju se podaci iz polja za kontakt:

– ime

– e-mail adresa

– osobni podaci koje nam proslijedite u polju “poruka”

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 1 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

 

3.2.2 U svrhu online prijave za tečaj prve pomoći podaci iz polja za kontakt:

– ime

– e-mail adresa

– osobni podaci koje nam proslijedite u polju “poruka”

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 1 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

 

3.2.3 U svrhu ispunjenja upitnika za vozačke dozvole podaci iz polja upitnika:

– vrsta vozače dozvole

– kronična bolest, stanje, anomalija (ako primjenjivo)

– ime i prezime

– e-mail adresa

– broj telefonskog fiksnog ili mobilnog uređaja

– osobni podaci koje nam proslijedite u polju “poruka”

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 1 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

 

3.2.4 U svrhu ispunjenja upitnika – Jeste li u prekršaju – Medicina rada – podaci iz polja upitnika:

– ime i prezime

– e-mail adresa

– broj telefonskog fiksnog ili mobilnog uređaja

– osobni podaci koje nam proslijedite u polju “poruka”

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 1 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

 

3.2.5 U svrhu ispunjenja zahtjeva za ostvarivanjem Vaših prava obrađuju se podaci:

– e-mail adresa

– ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto

– telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 6 godina, osim ako je u tijeku ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva

 

3.2.6 U svrhu informiranja o našim proizvodima, popustima i akcijama, te poboljšanja naših usluga obrađuje se Vaša e-mail adresa, koju ste naveli prilikom kontakta/narudžbe za termin, ali samo u slučaju da ste potvrdili da želite primati naše newslettere.

Privolu možete povući u svakom trenutku pomoću opcije za odjavu koja je pri dnu našeg newslettera ili preko odgovarajuće postavke na Vašem korisničkom računu.

Pravna osnova: privola

Razdoblje pohrane: sve dok se privola ne povuče

 

 

4. Web kolačići:

Prilikom posjeta naše web stranice, kolačići (cookies) automatski prikupljaju osobne podatke.

Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.
Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Napominjemo – web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

 

5. Prava koja Vam pripadaju:

5.1 Pravo na pristup – možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši podaci, u koju svrhu i u kojoj mjeri

 

5.2 Pravo na ispravak – kako biste promijenili netočane osobne podatke, ulogirajte se Vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne ispravke.

 

5.3 Pravo na brisanje možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka temelji na Vašoj privoli koju ste povukli.

Međutim, potrebno je uzeti u obzir o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših osobnih podataka, primjerice pohrana koja je zakonom izričito određena, postojanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva i slično.

 

5.4 Pravo na prijenos podataka – podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršenja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, na Vaš zahtjev ćemo Vam iste proslijediti u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih na Vaš zahtjev direktno prenijeti drugom voditelju obrade.

 

5.5 Pravo na ograničenje obrade – imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka:

– ako osporavate točnost Vaših osobnih podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka

– ako je obrada nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje obrade podataka

– ako nam za predviđenu svrhu Vaši osobni podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje ili obranu pravnih zahtjeva

– ako ste uložili prigovor na obradu osobnih podataka očekujući potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade Vaše razloge

 

5.6 Pravo na prigovor – obrađujemo li Vaše osobne podatke u javnom interesu ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako smatrate da postoji jači interes za zaštitom Vaših osobnih podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba.

 

5.7 Pravo na žalbu – ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših odobnih podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava i sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

Osim nama direktno, sa svojim prigovorom ili žalbom, možete se obratiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Martićeva 14, 10000 Zagreb.

 

5.8 Mi ćemo pružiti informacije o poduzetim radnjama najkasnije u roku od mjesec dana od dana zaprimanja Vašeg zahtjeva.

Ukoliko je obrada zahtjeva složena ili se radi o velikom broju zahtjeva, taj rok se može produžiti za još dva mjeseca, ali ćemo Vas u tome slučaju izvjestiti o razlozima eventualnog produljenja roka.

Također, ukoliko nismo u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu, o našoj odluci ćemo Vas izvijestiti, uz navođenje razloga za takvu odluku, te mogućnosti podnošenja pritužbe ili žalbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

U slučaju da su zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani, osobito zbog njihovog učestalog ponavljanja, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova ili odbiti postupati po zahtjevu.

 

Download: obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava

 

6. Uvjeti i izmjene

Uvjeti iz ove Politike o zaštiti osobnih podataka na našoj web stranici i kolačićima, uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja ove Politike o zaštiti osobnih podataka, izuzev kolačića trećih strana.

Zadržavamo pravo izmjene ove Politike kako bismo Vas informirali o novim načinima zaštite Vaših osobnih podataka na našoj web stranici.

Ujedno molimo da pročitate našu Opću politiku o zaštiti osobnih podataka koja je također objavljena na našoj web stranici, a odnosi se na sveopću obradu osobnih podataka od strane Ustanove za zdravstvenu skrb Nemetova-Prima.

 

Za ostvarenje Vaših prava i svih dodatnih pitanja molimo kontaktirajte nas:

 

 

Službenik za zaštitu podataka:

Vlado Rašić

E-mail: gdpr@nemetova-prima.hr

Telefon: +385 (0)1 4693 103

 

Kontakt podaci Voditelja obrade:

Ustanova za zdravstvenu skrb Nemetova-Prima

Nemetova 2, 10000 Zagreb

OIB: 15051150334
Tel: +385 (0)1 4693 103
E-mail: info@nemetova-prima.hr

 

Zagreb, 25.05.2018. godine