01/4693 103 u terminu od 11h do 15h
info@nemetova-prima.hr
Radno vrijeme 07:00 - 14:00 pon-pet

“Zdravo radno mjesto” – pilot projekt Ustanove Nemetova-Prima

11 studenoga 2016

Dragi klijenti,

ponosni smo predstaviti Vam još jedan pilot projekt Ustanove Nemetova-Prima i naše specijalistice medicine rada i športa dr. med. Martine Elez.

Riječ je o pilot projektu „Zdravo radno mjesto“ koji je implementiran u PIK Vrbovec mesnoj industriji d.d. kao rezultat sinergijskog djelovanja raznih stručnjaka, naše specijalistice medicine rada i športa dr. med. Martine Elez te magistrice kineziologije Ivančice Vadjon i magistrice nutricionizma Mirele Marić iz suradne ustanove Poliklinika Aviva.

Projekt je potaknut čestim tegobama, stanjima i bolestima radnika u mesnoj industriji koji su utvrđeni na periodičnim pregledima radnika koji rade na mjestima s posebnim uvjetima rada. U okviru suradnje sa Službom zaštite na radu u PIK-u Vrbovec, Martina Elez, dr. med, specijalistica medicine rada i športa, predložila je projekt preventivnog karaktera. Njegovom provedbom postižu se pozitivni učinci za zdravlje radnika, osobito vezani uz prevenciju tegoba koštano-mišićnog sustava. Nakon detaljne pripreme u vidu pretraživanja stručne medicinske literature na temu programa prevencije zdravlja kod radnika u mesnoj industriji, projekt je prezentiran na sjednici Odbora zaštite na radu, a nakon odobrenja provođenja istog od strane Uprave, krenula je i sama provedba projekta u tvrtki.

Projekt je predstavljen na seminar-radionici Hrvatske udruge poslodavaca na temu Holistički pristup: Bolja prevencija tijekom čitavog radnog vijeka, koja se održala 4. studenoga 2016. u dvorani Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu.

Više informacija o projektu možete pronaći na sljedećem linku Zavoda za unapređivanje zaštite na radu – http://zuznr.hr/kako-prevencijom-ocuvati-zdravlje-na-radu/.

Vaša Ustanova Nemetova-Prima