01/4693 103 u terminu od 11h do 15h
info@nemetova-prima.hr
Radno vrijeme 07:00 - 14:00 pon-pet

Liječnički pregledi za vozačke dozvole

AKCIJSKA PONUDA

 • Pregled za dobivanje i produljenje vozačke dozvole A i B kategorije po promotivnoj cijeni od
  • 350,00 kuna (s PDV-om)
 • Pregled za dobivanje i produljenje vozačke dozvole C i D kategorije po promotivnoj cijeni od
  • 450,00 kuna (s PDV-om) akcijska cijena
  Ukoliko na potvrdi obiteljskog liječnika piše da imate neku bolest, obavezno je na pregled donijeti sa sobom svu medicinsku dokumentaciju.

  Promotivna ponuda akcijskih cijena navedenih liječničkih pregleda trajat će u periodu od 2.1.2018. do 28.2.2018.

Na pregled za vozačke dozvole A i B kategorije moguće je doći svaki radni dan od 7 do 14 sati, a za C i D kategorije od 7 do 10 sati, bez prethodne najave ili naručivanja.

Procedura dobivanja vozačke dozvole uključuje mnogo koraka.
Kod nas jedan možete napraviti jednostavno, brzo i kvalitetno!

Da bi se moglo dobiti ili produljiti vozačku dozvolu obvezno je prethodno obaviti liječnički pregled i dobiti Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilima određenih kategorija. Osim što je zakonski propisan, liječnički pregled neophodan je iz jednog jednostavnog razloga – utvrđuje posjedujete li zdravstvenu i duševnu sposobnost za upravljanje motornim vozilima bez indikacija za opasnost po sebe i druge u prometu.

Vrlo često se događa da za obavljanje liječničkog pregleda, kao sastavnog dijela procedure za dobivanje ili produljenje vozačke dozvole, nemate sve informacije o tome što Vam je od dokumentacije neophodno, koji su sve koraci potrebni te gdje obaviti liječnički pregled ni koja mu je cijena. Ustanova Nemetova-Prima pruža kompletnu uslugu – nudimo Vam brzu i efikasnu uslugu liječničkih pregleda te sve informacije koje su Vam potrebne kako bismo Vam maksimalno olakšali cijeli proces.

vozacka1
 • Nudimo vam brzu, kvalitetnu i profesionalnu uslugu liječničkih pregleda potvrđenu certifikatom kvalitete ISO 9001:2008
 • Sve naše usluge liječničkih pregleda nudimo po povoljnim cijenama
 • Imamo niz popusta kako bi cijene svima bile pristupačne
 • Na svoj red za liječnički pregled u našoj Ustanovi Nemetova-Prima doći ćete brzo i bez čekanja
 • Pregledi će biti obavljeni brzo, kvalitetno i efikasno
 • Naš stručni medicinski tim i ljubazno osoblje nudi Vam uslugu liječničkih pregleda provjerene i zajamčeno najviše kvalitete

Osnovni liječnički pregled za vozačku dozvolu uključuje kompletan pregled specijaliste medicine rada, pregled vida i psihologijsko testiranje nakon čega se izdaje liječničko uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije. Za profesionalne vozače liječnički pregled uključuje još i laboratorijske pretrage, spirometriju, pregled sluha i EKG.

Liječničko uvjerenje vrijedi 6 mjeseci. Ako vozački ispit položite poslije tog roka, za podizanje vozačke dozvole trebat će vam novo uvjerenje za što ćete morati ponovno obaviti liječnički pregled.

Kod produljenja vozačke dozvole također je potrebno obaviti liječnički pregled i dobiti Uvjerenje od liječnika medicine rada. Razlozi za produljenje vozačke dozvole mogu biti istek vozačke dozvole, periodično produljenje kod posebnih kategorija vozila (C, C+E, C1, C1+E, D, E, H) i instruktora vožnje.

Prema posljednjim izmjenama Zakona, novitet je da vozači nakon 65 godina starosti više ne trebaju produljivati vozačku dozvolu. Još jedna novost je i da se vozači koji nemaju ograničenje navedeno u vozačkoj dozvoli više ne trebaju podvrgavati zdravstvenom pregledu za produljenje vozačke dozvole.

Obvezu obavljanja zdravstvenog pregleda za produljenje vozačke dozvole još uvijek imaju oni vozači koji tu obvezu imaju napisanu u vozačkoj dozvoli u obliku napomene za nošenje naočala, leća i slično, a koja je bila utvrđena prijašnjim zdravstvenim uvjerenjem na temelju kojeg je vozačka dozvola izdana.

Stoga, molimo Vas da prije odlaska na liječnički pregled provjerite imate li napomenu u vozačkoj dozvoli te ukoliko imate, tek tada odete na liječnički pregled. Ukoliko nemate uvedenu nikakvu napomenu u Vašoj vozačkoj dozvoli, za produljenje se javite Policijskoj upravi u odjelu vozačkih dozvola.

Poveznice na spomenuti Zakon i njegove izmjene možete pronaći u nastavku.

Što ponijeti na liječnički pregled za vozačku dozvolu?

 • Potrebna dokumentacija
  - osobna iskaznica
  - izvadak iz liječničkog kartona o kroničnim i psihičkim bolestima od kojih pregledanik boluje, koji dostavlja izabrani doktor (ne smije biti stariji od 3 mjeseca)
  (prema dogovoru, obiteljski liječnik ovaj izvadak može poslati i na našu Ustanovu faxom na broj 01/4693-155 ili e-mailom na adresu info@nemetova-prima.hr, ali OBAVEZNO prije dolaska na pregled)
 • Potrebna dokumentacija
  - osobna iskaznica
  - vozačka dozvola
  - izvadak iz liječničkog kartona o kroničnim i psihičkim bolestima od kojih pregledanik boluje, koji dostavlja izabrani doktor (ne smije biti stariji od 3 mjeseca)
  (prema dogovoru, obiteljski liječnik ovaj izvadak može poslati i na našu Ustanovu faxom na broj 01/4693-155 ili e-mailom na adresu info@nemetova-prima.hr, ali OBAVEZNO prije dolaska na pregled)
  - nalaze specijalista, u slučaju postojanja bolesti koja je razlog ograničenja

Pregled za A i B kategoriju traje otprilike 2 sata, na njega možete doći svaki dan od 7 do 14 sati bez prethodne najave i za njega nije potrebno biti natašte.
Pregled za profesionalne kategorije C, D i E te B kategorije korištene u profesionalne svrhe, također traje otprilike 2 sata, za njega je potrebno je biti natašte i na njega možete doći svaki dan najkasnije do 10 sati, bez prethodne najave ili naručivanja.


Vozači i kandidati za vozače svrstavaju se prema sadržaju i rokovima zdravstvenih pregleda u dvije skupine. U prvu skupinu spadaju vozači vozila kategorije A, A1, A2, AM, B, BE, F i G. U drugu skupinu spadaju vozači vozila kategorije B koji koriste vozačke dozvole u profesionalne svrhe te vozači vozila kategorija C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E i H.

CIJENE PREGLEDA ZA VOZAČKE DOZVOLE

 • Pregled za vozače A i B kategorije: 450,00 kuna (s PDV-om)
 • Pregled za vozače B kategorije za profesionalne svrhe, C, D i E kategorije: 590,00 kuna (s PDV-om)
 • Izvanredni liječnički pregled za vozače svih kategorija: 500,00 kuna (s PDV-om)

Što sadrži liječnički pregled?

 • Prvi pregled za vozače A i B kategorije (za dobivanje vozačke dozvole): kompletan pregled specijalista medicine rada/sporta ili izabranog doktora (anamneza, kompletan status), pregled vidnih funkcija, psihologijsko testiranje psihičkih sposobnosti

 • Redovni pregled za vozače A i B kategorije: uz pregled specijaliste medicine rada/sporta ili izabranog doktora, obavlja se samo onaj pregled po kojemu je vozač dobio ograničenje
 • Prvi pregled za vozače vozila B kategorije koji koriste vozačke dozvole u profesionalne svrhe te vozači vozila C, D i E kategorije: kompletan pregled specijalista medicine rada/sporta (anamneza, kompletan status), elektrokardiogram, spirometrija, ispitivanje vidnih funkcija, audiometrija i ispitivanje ravnoteže, pregled psihologa koji obavlja psihološku obradu, laboratorijski standard: KKS, GGT, kreatinin, određivanje šećera u krvi, sediment urina te ako je za donošenje konačne ocjene zdravstvene sposobnosti potrebno dodatno mišljenje specijalista drugih specijalnosti, pregledanik će biti upućen istima, ovisno o indikaciji
 • Redovni pregled za vozače vozila B kategorije koji koriste vozačke dozvole u profesionalne svrhe te vozači vozila C, D i E kategorije: kompletan pregled specijalista medicine rada (anamneza, kompletan status), EKG, spirometrija, ispitivanje vidnih funkcija, audiometrija i ispitivanje ravnoteže, određivanje šećera u krvi i GGT, pregleda psihologa koji obavlja psihološku obradu te ako je za donošenje konačne ocjene zdravstvene sposobnosti potrebno dodatno mišljenje specijalista drugih specijalnosti ili dodatne pretrage, pregledanik će biti upućen istima, ovisno o indikaciji
 • Izvanredni pregled za vozače svih kategorija: kompletan pregled specijaliste medicine rada/sporta (anamneza, kompletan statusa), pregled vidnih funkcija, psihologijsko testiranje i pregled specijalista u čiju užu nadležnost spada liječenje i praćenje bolesti zbog koje/kojih je dano ograničenje. Kod alkoholiziranog vozača, kod vozača za kojeg postoji opravdana sumnja da je uzimao lijekove koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, vrijednosti alkohola i lijekova u krvi i urinu te ostalih analiza utvrđivat će se u ustanovama i tijelima koje je za to ovlastio ministar uz suglasnost ministra za unutarnje poslove.

Za Vas smo osmislili kratak i zanimljiv upitnik koji Vam može pomoći pri efikasnom filtriranju šume administracije i informacija te odabiru najboljeg rješenja za vas.

Vozač i kandidat za vozača koji nije zadovoljan ocjenom zdravstvene sposobnosti, može u roku od 15 dana od dana primitka Uvjerenja podnijeti zahtjev za utvrđivanje zdravstvene sposobnosti Drugostupanjskom zdravstvenom povjerenstvu.

Izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama
Od 10.06.2015. na snazi je novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 64/15) koji govori o promjeni obveze obavljanja liječničkog pregleda za vozače prilikom produljenja vozačke dozvole. Izmjene Zakona možete pronaći na ovom linku.

Pravilnik o Zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače
Na temelju članka 235. stavka 1. točke 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, broj 67/08), ministar zdravstva i socijalne skrbi uz suglasnost ministra unutarnjih poslova, donosi PRAVILNIK O ZDRAVSTVENIM PREGLEDIMA VOZAČA I KANDIDATA ZA VOZAČE
PROČITAJ VIŠE