01/4693 103 u terminu od 11h do 15h
info@nemetova-prima.hr
Radno vrijeme 07:00 - 14:00 pon-pet

Liječnički pregled sportaša

POSEBNA PONUDA

  • Cijena liječničkog pregleda za sportaše: 150,00 kuna

Sportaši trebaju doći natašte te donijeti Potvrdu izabranog doktora medicine (izvadak iz kartona) i iskaznicu sportskog kluba.

Liječnički pregled sportaša obavite brzo, kvalitetno i bez čekanja!

Važnost edukacije i prevencije u odgoju i zdravstvenoj skrbi sportaša ne može se dovoljno naglasiti. Više ne postoji sumnja da redovita tjelesna aktivnost smanjuje rizik od brojnih bolesti poput bolesti srca, povišenog krvnog tlaka, karcinoma debelog crijeva, debljine, šećerne bolesti te prerane smrti općenito. Međutim, unatoč tome tjelesna aktivnost uz sve benefite sa sobom nosi i određene zdravstvene rizike poput povećane učestalosti mišićno-koštanih ozljeda, oštećejenja pojedinih organskih sustava te iznenadne smrti sportaša s neotkrivenom srčanom bolesti.

U borbi protiv negativnih aspekata bavljenja sportom velik značaj imaju upravo zdravstvena skrb sportaša i preventivni pregledi u obliku liječničkih pregleda sportaša svih dobi i uzrasta te svih kategorija sportaša, od rekrativnih do profesionalnih.

Periodični sportski pregledi za svrhu imaju utvrđivanje trenutnog zdravstvenog stanja sportaša, prepoznavanje rizičnih faktora te rano otkrivanje bolesti u pojedinaca koji nemaju nikakvih simptoma niti kliničkih znakova te bolesti, kako bismo započeli rano liječenje te spriječili daljnje napredovanje bolesti i neizbježne posljedice koje ona nosi.

Zdravstveni pregledi sportaša ne smiju biti olako shvaćeni ni obavljeni površno, već moraju zadovoljiti određene kriterije. Preventivni sportski pregledi zapravo su kontinuiran proces predviđen za dugoročno praćenje zdravstvenog stanja sportaša, što predstavlja važan izvor podataka koji nam pomažu u otkrivanju novih zdravstvenih rizika, ali i u procjeni učinkovitosti mjera koje smo poduzeli u svrhu prevencije.

Međutim, preventivni sportski pregledi ne služe samo za traženje rizičnih faktora ili odobravanje nastupa na natjecanjima. Liječnički pregledi sportaša profesionalaca i rekreativaca svih dobnih skupina, jednako kao i djece sportaša svih uzrasta služe provjeravanju trenutnog zdravstvenog stanja sportaša, utvrđivanju liječi li se sportaš primjereno suvremenim protokolima, koristi li pritom nedozvoljena sredstva ili lijekove i slično. Jednako tako, pregledi sportaša služe i praćenju naizgled benignih stanja koja mogu utjecati na sportsku izvedbu i presuditi konačnom rezultatu sportskog natjecanja, poput čestog manjka željeza u sportašica. Na sportske preglede treba gledati i kao na mjesto i priliku gdje je moguće educirati sportaše o prehrani i potencijalnim zdravstveno rizičnim ponašanjima i pojavama. Iz svega navedenog jasno je zašto se Hrvatsko društvo za sportsku medicinu zalaže da te preglede obavljaju upravo specijalisti medicine rada i sporta kojima su prevencija i zdravstvena skrb osnovna priroda struke.

Dozvolite našem liječničkom timu da Vam pružimo kvalitetnu, brzu i efikasnu uslugu liječničkih pregleda sportaša. Kod nas u Ustanovi sportske preglede za sve uzraste i kategorije sportaša (profesionalaca i rekreativaca) možete obaviti brzo, povoljno i bez čekanja.

Brigu o Vašem zdravlju prepustite nama.

Profesionalni sportaši
Profesionalni sportaši u Ustanovi Nemetova - Prima mogu obaviti liječničke preglede potrebne za sudjelovanje na sportskim natjecanjima. Također, moguće je i ugovaranje suradnje sa sportskim klubovima u vidu pružanja zdravstvenih savjeta i preventivne zdravstvene skrbi njihovim profesionalnim sportašima.
Rekreativni sportaši
Rekreativni sportaši mogu se konzultirati i obaviti liječničke preglede koji definiraju okvire dozvoljenog intenziteta za bavljenje željenom fizičkom aktivnošću.

CIJENA PREGLEDA ZA SPORTAŠE

  • Pregled za sportaše: 150,00 kuna

Na pregled treba obavezno donijeti potvrdu obiteljskog liječnika o zdravstvenom stanju djeteta, važeću klupsku iskaznicu te doći natašte i uz prethodnu najavu dolaska na broj tel. 01/4693-103.

Potvrda obiteljskog liječnika je u ovom trenutku neophodna budući se specijalisti medicine rada i sporta po prvi puta susreću s djetetom, a stanje zdravlja je promjenjivo pa čak i do razine težih zdravstvenih poremećaja, posebno u okolnostima iznimnih fizičkih i psihičkih stresnih situacija kojima su sportaši izloženi.

Zdravstvene kartone, nalaze i potvrde o ranije obavljenom pregledu (ako je netko izgubio) sportaši mogu podići u Poliklinici za medicinu rada i sporta u Borovju, gdje je organizirano dežurstvo.

NOVO U PONUDI!
Sistematski pregled za sportaše

Ponosni smo predstaviti Vam jedinstveni proizvod na tržištu koji smo u svrhu preventivne zaštite i kontinuirane zdravstvene skrbi sportaša osmislili u suradnji s našim partnerom UNIQA osiguranje.

U želji za kontinuiranim razvojem i napretkom za dobrobit naših klijenata, nadogradili smo našu uslugu tako da osim dosadašnjih sportskih liječničkih pregleda, sportaši sada mogu obaviti i kompletan sistematski pregled prilagođen potrebama sportaša.

Odabirući UNIQA sportsku policu osiguranja, sebi ili svom djetetu osiguravate prevenciju stanja koja mogu narušiti opće zdravstveno stanje sportaša, sprječavanje nastanka bolesti/ozljeda/oštećenja, unapređenje zdravlja te mnoge druge prednosti UNIQA sportske police osiguranja i sistematskih pregleda za sportaše Ustanove Nemetova-Prima.

Obratite nam se s povjerenjem, brigu o Vašem zdravlju prepustite nama.

letak-a5_sistematski-pregled-za-sportase letak-a5_sistematski-pregled-za-sportase